Tips voor de beste hypotheek

Iedereen wil voordelige hypotheken berekenen en afsluiten. Toch kan het voor consumenten erg moeilijk zijn om dit voor elkaar te krijgen. Veel mensen moeten immers van negen tot vijf uur werken of elke dag worden afspraken gemaakt voor een dagje uit met familie of vrienden. Kortom, het kan heel moeilijk zijn om voordelige hypotheken te berekenen. Om deze reden worden hieronder alle tips voor hypotheken vermeld.

Voordelige hypotheken berekenen en vergelijken

Voordat u een hypotheek gaat afsluiten, raden wij u aan om alle hypothecaire leningen met elkaar te vergelijken. Er zijn immers meer dan 10 geldverstrekkers in Nederland die u aan een voordelige hypotheek kunnen helpen. Als u de verschillende offertes met elkaar vergelijkt, is het aanbevolen om niet alleen naar de laagste hypotheekrente te kijken, maar ook naar alle voorwaarden.

Goedkope of voordelige hypotheek

Het is belangrijk om te onthouden dat goedkope hypotheken niet altijd voordelig zijn. Een goedkope hypothecaire lening kan immers voorwaarden hebben waardoor u op de lange termijn meer kosten moet dekken. Daarnaast is het een tip voor uw hypotheek om naar de werkzaamheden van de adviseur, die uw hypotheek heeft geregeld, te kijken.

Goede voorlichting

Een handige tip voor hypotheken is het zoeken van informatie over de werkzaamheden die afhankelijke en onafhankelijke adviseurs doen. Hierbij is het aanbevolen om ook onderzoek te doen naar de recensies over twee typen hypotheekadviseurs. Denk bijvoorbeeld aan de service die door deze financiële dienstverleners zijn verleend. Ook raden wij u aan om naar de keurmerken van hypotheekadviseurs te kijken.

Gebruik van spaargeld en overwaarde

Tevens is het aangeraden om uw spaargeld of eventuele overwaarde voor de betaling van het nieuwe huis te gebruiken. Indien u dit doet, zal de hoogte van de hypothecaire lening lager worden. Dit betekent dat u minder geld nodig heeft voor de financiering van uw woning. Ook is het aanbevolen om uw eigen vermogen in te zetten, want de hypotheekrente wordt lager. Het risico van de bank wordt namelijk lager. Dit betekent dat de maandlasten worden verlaagd.

Gebruik van hypotheekrenteaftrek

Ook is het aanbevolen om een hypotheekrenteaftrek te gebruiken voor het berekenen van een voordelige hypotheek, als u daarvoor in aanmerking komt. Indien u dit doet, zult u deze rente en andere kostenposten van uw inkomstenbelasting af te trekken. Dit betekent dat u minder inkomensbelasting hoeft te betalen.

Gebruik van starterslening

Als u voor de eerste keer een hypotheek gaat afsluiten, komt u in aanmerking voor een starterslening. Met deze lening kunt u het verschil overbruggen tussen de prijs van uw eerste woning en het maximale bedrag dat u bij een bank mag lenen. Het is tip voor uw hypotheek om een starterslening te gebruiken, want de eerste drie jaar zijn vrij van hypotheekrente en aflossing.