Onafhankelijke adviseur

Hypotheek berekenen bij onafhankelijke adviseurs

In Nederland hoeft u niet alleen naar banken te gaan voor een hypotheekadvies. U kunt ervoor kiezen om contact op te nemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur (tip: Hypotheekadviseur vergelijk). Deze financiële dienstverleners informeren u niet alleen over de producten en diensten van één geldverstrekker, maar die van alle financiële instellingen die hypotheken berekenen en afsluiten. Hierdoor kunt u uit verschillende aanbiedingen een keuze maken en krijgt u altijd het beste hypotheek advies. Hierbij hoeft u niet per se een bezoek te brengen aan de kantoren van de onafhankelijke adviseurs. U kunt overal uw hypothecaire lening berekenen en een advies op maat krijgen.

Hypotheek berekenen bij onafhankelijke adviseurs t.o.v. banken

Als u een hypotheek bij een onafhankelijke adviseur gaat afsluiten, is het aanbevolen om rekening te houden met de verschillen ten opzichte van banken.

  • Aanbod van producten diensten. Indien u ervoor kiest om uw hypothecaire lening bij onafhankelijke adviseurs af te sluiten, zult u uit verschillende aanbiedingen een keuze kunnen doen. De taak van deze adviseurs is namelijk het verzamelen van verschillende producten en diensten voor hypotheken, zodat u een duidelijk overzicht heeft van alle mogelijkheden. Bij banken is dit niet het geval. Bij deze financiële instellingen krijgt u een aanbod dat u min of meer hoort te accepteren. Dus u heeft alleen een optie. Bij onafhankelijke adviseurs wordt een aanbod samengesteld op basis van de organisaties die met deze financiële instellingen werken. Als u een hypotheek bij een onafhankelijke adviseur afsluit, dan heeft u als het ware een lening op maat.

  • Kosten. Een ander groot verschil ten opzichte van banken zijn de kosten die worden gemaakt. Als u een hypothecaire lening bij onafhankelijke adviseurs afsluit, zult u gemiddeld €1000,- meer betalen dan bij banken. Dit komt omdat deze financiële dienstverleners niet één hypotheek analyseren, maar juist meerdere. Dit betekent dat zij meer tijd nemen om een hypothecaire lening te vinden die bij u past. Bij een bank bent u min of meer verplicht om het aanbod van deze financiële instellingen te accepteren voor een woning.

Fysieke locatie

U kunt ervoor kiezen om een afspraak te maken bij onafhankelijke adviseurs voor uw hypotheek. In Nederland zijn er werkelijk meer dan 100 kantoren waar u een gratis intakegesprek kunt hebben. In dit gesprek worden rol van deze dienstverlener en de aandachtspunten voor het berekenen van de hypotheken genoemd. Daarna kunt u een adviesgesprek met de onafhankelijke adviseur plannen voor uw hypothecaire lening. Dit heet een adviesgesprek en hierin worden de kosten en opties van de hypotheken genoemd. Denk bijvoorbeeld aan de maandlasten en (woon-)verzekeringen. Als u het eens bent over de informatie uit het adviesgesprek, kunt u een afhandelingsgesprek plannen om met de onafhankelijke hypotheekadviseur een hypotheek af te sluiten.

Online

Ook kunt u ervoor kiezen om online uw hypotheek online te berekenen. Doordat onafhankelijke adviseurs de aanbiedingen van hun partners vergelijken, zult u alleen de volgende gegevens bij de hand te hebben:

  • Bruto jaarinkomen
  • Leeftijd
  • Woningsituatie (wel of geen partner)

Wanneer u deze gegevens invult, kunt u een gesprek voor uw hypotheek met een onafhankelijke adviseur plannen.

 

Terug naar overzicht